Säsongens första

I fjärde omgången kom säsongens första seger för Visby Ladies med nya coachen Caroline Muzito-Bagenda. Den kom på bortaplan mot Mark Basket i svårspelade Kinnahallen där det slutade 78-81.

Det var en busjämn match och 64-64 med sex minuter kvar att spela. Ur ett Umeå-perspektiv noteras att Visby-coachen skickade in Tilda Lundgren i det likaläget och hon spelade sedan resten av tiden då Visby avgjorde. Totalt blev det 14 minuter på golvet för Tilda som bidrog med 4 poäng, 2 returer och 2 steals, samt var matchens främsta i plus/minus med sina +7.

Visby har nu ett väldigt långt speluppehåll i ligan, bland annat på grund av landslagsfönstret med EM-kval 6-12 november. Nästa match för Ladies blir den 18 november då Östersund Basket ska gästa Gotland.

Spel blir det kommande helg i Svenska Cupen – där Visby får resa till Norrköping för gruppspelet där motståndet består av just Norrköping samt IK Eos från Lund.

I SBL Dam finns, väldigt tidigt in i säsongen, tre lag som är obesegrade på tre matcher; Luleå, Södertälje och Uppsala. Efter Visbys vinst återstår två gäng med nolla i vinstkolumnen, det är Eos och AIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.