Umeå siktar på galet spel

Södertälje BBK förlorade mot Umeå BSKT under försäsongen som var skakig för toppklubben som saknar skadade duon Alexander Lindqvist och Anton Gaddefors. Under seriespelet har SBBK vunnit tre av fem matcher och de två förlusterna har kommit mot topplagen Norrköping och Jämtland, även då har Södertälje spelat bra.

– Många har säkert blivit lite överraskade över hur Södertälje tävlat under ligaupptakten, men de har en stark trupp med såväl starka svenska spelare som duktiga importer. För oss gäller det att spela lite annorlunda försvar och göra matchen lite galen så att Södertälje måste fundera en hel del. I anfall handlar det om att vi ska springa och sätta skott, säger Umeås coach Gabo Loaiza, som fortsätter;

– Nyckeln för oss blir att hålla solitt spel uppe i fulla 40 minuter, varje sekund kommer att räknas och förhoppningsvis kan vi få några extra poäng tack vare publikens stöd som ”sjätte spelare”.

Uppkast i Umeå Energi Arena tisdag klockan 19:04.

När det gäller Umeås lag finns en del skavanker. Tim Finke (rygg) har avstått träningar men spelade senast mot Jämtland och lär dyka upp på golvet även mot Södertälje.

Övriga matcher tisdag: BC Luleå-Uppsala, Nässjö-Jämtland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.