På gång i Västerbotten

Vid sidan av matcher på olika nivå är det grejer på gång i Västerbotten.

Alla helgons dag, 4/11: En lördag i basketettorna. I Umeå Energi Arena spelar såväl damer som herrar i Umeå Energi Arena;
Kl. 12:15 KFUM Umeå vs Eskilstuna Basket (dam)
Kl. 15:00 Umeå BSKT vs Lidingö Basket (herr)

Söndag 5/11 = sista anmälningsdag till olika clinics/kurser.
I regi Västerbottens BDF och KFUM Umeå;

+ Tränarclinics. Basketutvecklaren Andrew Pleick från SBBF kommer, i samband med Basketens dag lördagen den 18 november på Teg, att hålla i två kurser, där den första (kl.13-14) fokuserar på övningar till spelare på låg- och mellanstadiet. Den andra clinicen (kl. 16-17:30) riktar sig mot åk 6 och äldre spelare.

+ Skadehantering. Lars Bergström kommer att ge en kortare kurs i skadehantering. Det är kostnadsfritt att delta och såväl coacher som föräldrar är välkomna på samtliga clinics och kurser.

(KFUM Umeå kommer att skicka ut en separat inbjudan och anmälan till Easy Basket som spelas under Basketens dag).

I regi Västerbottens BDF;

+ Domarclinic. I samband med ligamatchen tisdag 7 november. Elitdomaren och domarutvecklaren Poria Goniband kommer att hålla i en clinic innan och efter matchen. Gästar gör även Mikael Lindqvist som är ny i rollen som tävlingsutvecklare på Svenska Basketbollförbundet och har hand om domarprojektet.

Tisdag 7/11:  Umeå BSKT bjuder in till ”Basketfesten”. Med hjälp av sponsorer blir det fri entré till ligamatchen Umeå vs Nässjö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.