Mer Umeå i Umeå

Umeå BSKT har haft ett två veckor långt matchuppehåll. På gott och ont.

Om vi börjar med det onda så har både Tim Finke och Jordan Peltier skadat sig på träning, det handlar om stukade fötter med rejäla svullnader.

Detta i ett läge då Umeå ska spela fyra matcher på tolv dagar.

– Som det ser ut just nu kommer vi troligen att tvingas undvara Tim och Jordan de kommande fyra matcherna, säger coach Gabo Loaiza.

Med två man på skadelistan så kommer Umeå att plocka upp de två unga talanger som fick chansen att träna med laget på försäsongen – det handlar om Isak Andersson och Arvid Strömsten. De båda har spelat bra med division 1-laget och ska kunna dressa sig för ligamiljön.

Detta innebär alltså mer Umeå i Umeå. Laguppställningen kommer att innehålla inte mindre än fem unga killar som växt upp i KFUM Umeå. Kvintetten består av Nisse Botold, Melker Lindblom, Manne Lundmark, Isak Andersson och Arvid Strömsten.

Vidare vad gäller den goda sidan har BSKT under matchuppehållet kunnat ägna sig åt att träna in saker i både anfall och försvar.

– Det har varit bra tid för sådan träning, dessutom bra för alla att kunna vila lite mentalt. Det är tufft för spelare och andra att förlora matcher och samtidigt gå med högt huvud varje morgon, varje dag och till varje träning, säger Umeå-coachen.

Umeå BSKT har förstås oturlig tajming med skador på två startspelare när det på tisdagen vankas ”Basketfesten” med fritt inträde när Nässjö Basket gästar Umeå Energi Arena. Ett Nässjö som under ligapausen spelat bra och vunnit stort i två cupsemifinaler mot BC Luleå, resultat som tagit Nässjö till en för klubben historisk final i Svenska Cupen.

– Men vi har inte gett upp utan jobbar i en atmosfär där vi tror att vi kan vinna. Det är nu ett läge där andra spelare får möjlighet att steppa upp och visa att de är redo att tävla i SBL, avslutar Gabo Loaiza.

Umeås kommande program;
Tisdag 7/11: Umeå-Nässjö
Fredag 10/11: Nässjö-Umeå
Tisdag 14/11: Umeå-Jämtland
Lördag 18/11: Norrköping-Umeå

Totalt väskförbud: Beslutat av Polisen – gäller på samtliga matcher i svenska basketligan.
Väskförbudet gäller alla former av väskor, handväskor, påsar med mera. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på matchen. Undantag får även göras för personer med barn som har behov av skötväska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.