Älgarna till Umeå

Tisdag kväll vankas ett norrderby i Umeå Energi Arena, det är Älgarna från Östersund, även kända som Jämtland Basket, som gästar Umeå BSKT.

Det handlar om skilda världar. Jämtland har kunnat bygga vidare på satsningen mot guld under ledning av coach Adnan Chuk. Umeå å sin sida har helt sonika fått börja om från noll, sportslig framgång med semifinal i våras har inte alls gått hand i hand med ekonomin.

Jämtland har öppnat säsongen med 6/1 – mot Umeås 1/8.

Ett inbördes möte är spelat, då vann Jämtland med 86-73 hemma i Tegeltemplet.

På sistone har Umeås nye head coach Gabo Loaiza minst sagt råkat ur för personalproblem, dels på grund av skador, dels på grund av klubbens strul med betalning av förbundsavgifter.

Till tisdagsmatchen är avstängningarna (förhoppningsvis) ett minne blott. Jared Chatham och Tim Finke (vars fotskada är kurerad) ska alltså vara i spel. Men BSKT får klara sig utan tre man som finns kvar på skadelistan; Jordan Peltier, Will Butler och Alexander Yemane.

– Nu möter vi ett lag som spelat i Europa i höst och bland annat gjort en bra match mot Zaragoza från spanska ligan, men när vi möttes i Östersund var vi bara några poäng ifrån när fyra minuter återstod. Vår gameplan är ganska enkel, i försvar ska vi försöka se till att Jämtland får så ovana och obekväma avslut som möjligt och i anfall ska vi springa så mycket som det bara går, säger Gabo Loaiza.

– Vi har lyckats vinna de senaste matcherna trots lite ojämn kvalitet stundtals och vi pratar mycket om att hålla fokus under längre perioder för att undvika svackorna. Det handlar mycket om små detaljer och förståelse för att allt där ute räknas. Umeå har flera spelare som håller hög nivå och som har spetskompetens på olika sätt och som vi gärna vill försöka sätta i så många ovana situationer som möjligt, säger Jämtlands coach Adnan Chuk inför matchen.

Övriga tisdagsmatcher i SBL; Södertälje-BC Luleå, Uppsala-Nässjö.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.