Beskedet: Tar in ersättare

Vid besöket i Umeå i tisdags fanns inte kubansk/belgiske Tito Casero med i Jämtlands trupp och klubben meddelar nu att guarden flyttar hem till Belgien och orsaken uppges vara familjeskäl. En ersättare på importplatsen är vad klubben jobbar för att få in.

– Tito kände att livspusslet inte passade med att vara basketspelare i Sverige just nu och vi har kommit överens med honom och hans agent om en lösning. Inget vi hade föredragit förstås – Tito har varit toppen för oss och passade perfekt in i lagbygget – men det är bara att gilla läget. Vi hoppas kunna presentera en fullvärdig ersättare så fort som möjligt, säger klubbdirektör Pecka Johansson i ett pressmeddelande.

I matchen mot Umeå saknade Jämtland även en trio på skadelistan; Seth LeDay, John Pålsson och Hugo Waldeck. Lämnat truppen har tidigare Hampus Åhlin gjort. Upplyft från utvecklingslaget är Yoel Weldegergis.

x x x x x

Även i BC Luleå tycks saker vara på gång. USA-forwarden A.J Sumbry fick inte ens två minuters speltid i senaste ligamatchen och uppgifter talar för att han inte blir kvar i klubben.

– Just nu kan jag inte säga så mycket mer än att vi tittar på alla möjligheter. Vi kommer med någonting framöver, men mer än så kan jag inte säga, säger BC Luleås klubbchef Per Sandström till Luleå-tidningarna.

x x x x x

Skadad stjärna: När Uppsala i tisdags spelade hemma mot Nässjö gjorde stjärnan Isaiah Powell sju poäng på de första fyra minuterna innan han blev fotskadad och tvingades bryta matchen (som Uppsala till slut förlorade).

Uppdatering: Powells skadade fot har undersökts och ingen fraktur finns,  enligt klubben blir det inget mer spel före jul på grund av ”ordentlig stukning”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.