En söndag i Umeå

Basket-Umeå bjöd denna söndag på två matcher – vilket resulterade i en vinst och en förlust.

I basketettan norra herr spelade Umeå BSKT Utveckling mot gästande Aros Basket (Västerås). En match där Umeå fick jobba i underläge från start till mål, avståndet var nere på fem poäng med drygt åtta minuter kvar (54-59). Men Aros Tonny Dabaugh stängde dörren genom att med en personlig ”run” göra 10 poäng på fem minuter i sista perioden.

Umeås främste denna dag var Manne Lundmark med 19 poäng + 6 returer.

Umeå-Aros 65-82 (10-24, 23-22, 17-11, 15-25).
Umeås poäng: Emanuel Lundmark 19, Isak Andersson 13, Ludvig Munthe 9, Sokratis Pavlidis 8, Adam Rask 6, Oliver Holmström 4, Melvin Skogelid 3, Helge Wester 2 och Arvid Strömsten.

I damernas division 3 Norrbottensserien spelade KFUM Umeå Ungdom mot Gammelstad U19. Efter underläge 11-16 i Q1 och bortaledning ännu vid 18-20 lyckades Umeå hemma i Tegshallen just innan halvtid göra ett ryck till 31-23. Lagen följdes åt fram till en bit in i sista perioden då det skiljde 10 poäng vid 46-36, men även i andra halvlek var Umeå (trots foulbelastning) starkast i slutdelen.

Hemmalaget hade bra försvar och dominerade returtagningen. En vinnande roll hade insidespelaren Agnes Brändström som stoppade i 16 poäng inne i färgen.

Umeå-Gammelstad 61-40 (11-16, 20-7, 13-6, 17-11).
Umeås poäng: Agnes Brändström 16, Filippa Naimj 11, Selma Larsson 10, Greta Kronhamn 8, Mimmi Hegethorn 7, Linn Ohlsson 4, Saoirse Jerkland 2, Emma Gustafsson 2, Sofia Carlsson 1.