Stort avbräck för Umeå

Under lördagen spelar Umeå BSKT sista ligamatchen före ett kort juluppehåll (omstart redan den 27/12 hemma mot BC Luleå).

Laget har ett stort avbräck inför bortamatchen mot Södertälje BBK – centern Will Butler kan inte delta på grund av sjukdom med feber. Därtill saknas unge guarden Melker Lindblom på grund av en skada.

– Givetvis en ny tuff match för oss mot ligatrean. Erfarenhet är inget du kan köpa på någon supermarket, det är en vara som vi saknar och som Södertälje har massor av, säger Umeås coach Gabo Loaiza, som fortsätter;

– Det vi kan göra med vårt unga lag är att försöka ersätta bristen på rutin genom att komma med energi och kämpatag. Eftersom Södertälje har mycket äldre spelare än vad vi har så gäller det för oss i anfall att verkligen springa golvet. Vi måste springa hela tiden. Försvarsmässigt har vi inga ursäkter bara för att Will saknas, det krävs att alla hjälps åt för att hindra Södertälje från sina önskespel.

Södertälje BBK anordnar ”superlördag” i Täljehallen med klubbens ligadamer i hemmamatch kl 15:00 och därpå uppkast herrarna 17:44.

– Det är så viktigt att vi förstår hur tajt årets liga är så att vi kan komma ut bra redan från start. Umeå har ett bra lag som är välcoachat så det krävs en bra insats för att se till att vi får en vinst som julklapp till alla SBBK-fans, säger Södertälje-coachen Sergi Brugué till klubbens hemsida.

När lagen möttes i slutet av oktober vann Södertälje uppe i Umeå med siffrorna 85-69. (Den matchen spelade BSKT:s store returtagare Will Butler 38 minuter, ändå vann SBBK returerna med 48-34).

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.