Sista innan jul

Tisdag kväll vankas den sista ligamatchen före jul. Hemma i Tegeltemplet i Östersund tar Jämtland Basket emot Norrköping Dolphins i den andra ”seriefinalen” på kort tid.

Jämtland vann nyligen borta i Norrköping – mästarlaget Dolphins första torsk för säsongen i SBL. Efter den skalpen har Jämtland förlorat två raka och har i dagsläget totalt fyra förluster som tabelltvåa.

– Du behöver vara närvarande och hela tiden hålla fokus mot Norrköping vilket vi lyckades ganska bra med i bortamötet. Vi behöver förstås hålla en mycket jämnare nivå och prestera bättre än vi gjorde i fredags (i Luleå-matchen) för att ge oss en chans. Vi kommer att få gå rätt tunga minuter på några spelare men vi är hungriga och hoppas på mycket folk i Tegeltemplet så får vi se hur långt det räcker, säger Jämtlands coach Adnan Chuk inför matchen.

– Vi behöver göra en match vi kan vara stolta över. Mycket handlar om lägstanivån. Vi måste ta vara på dom chanser vi skapar och hålla upp koncentrationen i försvarsspelet hela matchen, säger Dolphins coach Mikko Riipinen.

På skadelistor finns Jämtlands Pierre Hampton och Norrköpings Marcus Tyus. På matchdagen lär det visa sig om fler saknas i en tid då sjukdomar härjar.

x x x x x

SBL Herr tar sedan ett kortare juluppehåll innan allt studsar igång igen den 27 december.

”Hemvändarbasket” är rubriken inför norrderbyt mellan Umeå BSKT och BC Luleå.
Övriga matcher onsdag 27/12: Jämtland-Uppsala, Nässjö-Borås, Köping-Södertälje.

x x x x x

SBL Dam har färre matcher i kalendern och kan ta längre helgsemester, exempelvis hinner Östersunds stjärna Jessica Kelliher åka hem till USA för att träffa släkt och vänner.

Så här spelas de första matcherna in på nya året:
Onsdag 3 januari: Sjuhärad-Alvik, Visby-Högsbo, Uppsala-Södertälje.
Fredag 5 januari: Luleå-Norrköping.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.