Önskelista och klappar

Innan Tomten kommer levererar Bloggen en liten önskelista och några klappar är redo att delas ut.

Önskan: Att Sveriges stora nationella nyhetsbyrå TT skulle bry sig såpass mycket om basket att det i alla fall fanns utskick av matchfakta, eller åtminstone en korrekt ligatabell.

Klapp: Ett paket med Triss-lotter till Umeå BSKT, med lite tur kanske klubben kan skrapa fram en pengavinst. Plötsligt händer det.

Önskan: Att Amanda Zahui får en lustfylld vintertillvaro ”down under”. Efter att ha flytt från Israel, lämnat blågula landslaget och sågat svenska förbundet har hon fått börja spelet med Townswille, som toppar Australiens högstaliga, med inhopp från bänken.

Klapp: Luleå Baskets coach/t.f.sportchef Robin Sandberg får en hemlig låda att öppna inför nya året. Månne kan det hoppa fram en amerikansk offensiv version av schweizisk armékniv som hjälper till att knäcka Södertälje BBK i ännu en SM-final.

Önskan: Att Umeås tidigare succécoach Boris Balibrea kan få en ny boost i den hyperjämna polska ligan. Efter drömstarten tidigt i höstas med fem vinster på sex omgångar har MKS Dabrowa åkt på en bunt förluster och och halkat ned till elfte plats med facit 6/7.
Notebart är at det bara skiljer tre vinster mellan tabelltvåan (8 vinster) och placering tretton (5 vinster).

Klapp: KFUM Umeås Moa Dellbro får ett mjukt paket att vila på innan vårsäsongen. Guarden har före jul på 15 omgångar i basketettan norra dam spelat inte mindre än 556 minuter! (gör ett snitt på 37 min/match).

Önskan: Att de bästa svenska herrspelarna/utomlandsproffsen blir så friska och hela att samtliga tackar ja till att representera landslaget när  kvalet mot EM 2025 inleds i Partille med match mot Bulgarien den 22 februari 2024. Samma önskan gäller de vassaste damerna inför fortsatta EM-kvalet där blågult närmast har Estland borta den 7 november 2024.

Klapp: En klapp på axeln så att spelarna i Köping Stars kan lyfta sig ett snäpp och ta hand om åttonde och sista slutspelsplatsen. Åttan i SBL Herr kommer att ställas mot Norrköping Dolphins i SM-kvartsfinal och det är bara lite drygt 10 mil mellan Köping och Norrköping. Umeås herrar har 80 mil ned till Norrköping och kan gott få slippa långresa till våren.

Önskan: Att svenska ligans stjärna Klara Lundquist framöver bokar en biljett över den stora pölen. Det vore väldigt intressant att se hur hennes snabbhet, spelsinne och magiska förmåga att dyka upp där returerna hamnar, står sig i Women´s NBA. 2024 års säsong i USA inleds den 14 maj.

Klapp: En burk kryddstark piri-piri går till Evelyn Ovner som lämnat Högsbo för ett nytt utlandsäventyr  – nu med nya klubben Ferragudo i ligan i Portugal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.