Ligabossen om Umeås framtid

Efter en slutspurt 2023 med städjobb och breddad ledningsgrupp tycks det finnas hopp om en framtid för Umeå BSKT – men ekonomikrisen och faran för elitlicensen är långt ifrån över.

På nyårsdagen gick klubben ut med ett nyhetsbrev där det bland annat anges att:
”Vi har under en mycket begränsad period startat en supporterklubb, träffat överenskommelse med Umeå Fritid, minskat skulden till Kronofogden, börjat betala av skulder till leverantörer och träffat överenskommelser om betalningsanstånd eller avskrivningar. Detta har varit möjligt genom ökade sponsorintäkter och privata gåvor.”

Sören Westin, ordförande Föreningen Basketligan Herr, är en av de externa krafter som hjälper Umeå BSKT i räddningsarbetet. Han beskriver dagsläget så här;
”Som ligaförening gäller det att hjälpa till så gott vi kan för att få fler lag i SBL herr eller, som i det här fallet, undvika att få en liga med färre lag. Ledningsgruppen har, enligt min mening, jobbat på rejält under de två månader vi jobbat ihop. Det är en lång väg kvar, men om vi jobbar på i samma fart och får fortsatt uppbackning, så kommer det att ordna sig. Det gäller att inte slappna av.”

Hela rapporten från ledningsgruppen Umeå BSKT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.