En oväntad värvning

Då har regerande mästarlaget Luleå Basket värvat en ny importguard och det blev i Bloggens ögon ett oväntat namn som gör att man kan fundera över vilka nej tack klubben fått. En annan tanke blir den om vad Luleå egentligen har för ambitionsnivå inför den här våren. Handlar det om att säkra föreningens ekonomi – så är det naturligtvis klokt.

Luleå har nu klart med Tayah Burrows – australiensisk 22-åring på 179 cm som i höstas fick sparken av Östersund Basket där hon ansågs för oerfaren sett till den klubbens ambition att nå en hög placering i ligan.

Luleås coach Robin Sandberg uttalar sig så här om värvningen i klubbens presentation; ”Tayah är en spelare som jag fick upp ögonen för under hennes tid här i Sverige. Hon spelade väldigt aggressivt och skapade mycket bra saker runt om sig. Hon är framför allt en spelare som passar vår spelstil men också en väldigt mångsidig spelare som kan hjälpa oss på många positioner både defensivt och offensivt.”

Till NK/NSD säger Sandberg så här om nuläget för mångfaldiga mästarklubben;
– Jag är både nöjd och missnöjd med läget. Vi är missnöjda med situationen vi har hamnat i. Vi har missat med rekryteringar och har inte ett lika erfaret lag som tidigare. Vi har samtidigt gjort det bra utifrån förutsättningarna. Mitt hopp har vuxit lite för varje dag som har gått och med en spelare till in tror jag att vi kommer ha en chans.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.