Ny prövning för ”Real Umeå”

Inför tisdagens hemmamatch lyfter Umeå BSKT:s coach Gabo Loaiza fram klubbens supportar. Som spanjor nämner han ett spanskt topplag som raka motsatsen till ”Real Umeå”.

– Det är enkelt att vara en del av ett lag som alltid vinner, alla vill väl vara Real Madrid-supporter, men det här året är det inte lätt att vara en Umeå BSKT-supporter. Vi är oerhört tacksamma över alla människor som ställer upp och stöttar oss. Spelarna har ligans kanske största hjärtan, inte bara i match utan även på träning där de gör ett fantastiskt jobb även om vi inte alltid får ihop tio killar. Vi försöker vara förebilder för alla kids i Umeå.

När Umeå på tisdagskvällen ställs mot svenska cup-finalisten Nässjö Basket är hemmalaget åter drabbat av avbräck. Det ser kritiskt ut på pointguard-positionen efter att Jordan Peltier dragit till Bosnien och William Hansson åkt på en skada (baksida lår). Sedan tidigare saknas knäskadade Andreas Jönsson.

– Andreas kan tyvärr bli borta länge, när det gäller William vet vi inte förrän matchdagen om han kan göra några minuter mot Nässjö, men vi ser inte särskilt optimistiskt på den möjligheten, säger Umeå-coachen, som fortsätter;

– Till matchen mot Nässjö blir det med Isak Andersson och Arvid Strömsten fem unga Umeå-killar som är ombytta bland de tio vi har, plus Anton Lindqvist som gör sitt fjärde år i Umeå. Så det finns en framtid.

Nässjö har efter besöket i Umeå en stor final att se fram emot – det är över 7.000 biljetter sålda till kommande lördags basketfest på Hovet i Stockholm. I herrarnas cupfinal ställs Nässjö mot giganten Norrköping Dolphins.

– Nässjö har ligans kanske bäste spelare i Challe Barton (snittar 16 poäng och 7 assists) som absolut styr pick och rull-situationerna, plus att han adderar med skarpt skytte. En nyckel för oss blir att helst inte spela så mycket fem-mot-fem med Nässjö. Vi som har ett yngre och svagare lag får springa allt vi kan och testa en massa olika saker, spelare som Will Butler och Dave Czerapowicz måste kliva fram, säger Gabo Loaiza.

Bloggen noterar att Umeå kan ha ett tänkbart spelfördelar-alternativ i Tim Finke som har sådan erfarenhet från sin tid på college.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.