Spännande om andraplatsen

Norrköping Dolphins leder ligatabellen med tio poängs marginal efter 18 vinster på 19 omgångar. Men det är spännande om andraplatsen.

I skrivande stund är Jämtland uppe som tvåa igen efter hemmasegern 85-78 mot BC Luleå. De båda norrlagen har därmed samma facit med 13 vinster/7 förluster. I inbördes möten står det nu 2-1 till Jämtland som dessutom har +24 poäng efter tre matcher mot Luleå. Hittills har det blivit hemmavinst i rivalernas tre matcher.

Även Södertälje och Borås är med i kampen om andra/tredjeplats. De båda möts på fredag.

Inget av de jagande lagen lär vilja ha placering fyra med en förmodad semifinal mot Norrköping.

Gällande kvällens match inför 1.286 åskådare i Tegeltemplet i Östersund kan man dels fråga sig varför det inte var fullsatt och dels undra vad Luleå pysslade med i andra perioden där hemmalaget gjorde 30-14 och i praktiken avgjorde matchen.

BC gjorde ändå ett rejält försök att komma igen i slutet av matchen, avståndet var nere på sex poäng vid 82-76 med en och en halv minut kvar. Då avslutades ett långt anfall för Jämtland med att Anes Zekovic sköt ett trepoängsskott som studsade på ringen, en, två och tre studs innan bollen valde att ramla ned i korgen. Vips var ledningen nio poäng och saken klar.

Noteras: Jämtland var fulltaligt – Luleå saknade Ed Polite.

Jämtland – BC Luleå 85–78 (22–22, 30–14, 19–16, 14–26).
Jämtland: Tra Holder 18, Anes Zekovic 15, Keith Braxton 14, Nisre Zouzoua 11, Adam Johansson 10, Flo Thamba 9, Felix Edwardsson 5, Pierre Hampton 3.
BC Luleå: Jonatan Arvidsson 24, Isaiah Mucius 13, Gustav Hansson 13, Tobias Sjöberg 8, Kentwan Smith 7, Denzel George 7, Daniel Hansson 6.
Publik: 1 386.