Guldfavoriten starkare

Guldfavoriten Södertälje BBK blir ännu starkare – genom värvningen av svenska toppforwarden Amanda Kantzy, 186 centimeter, som vänder hem till Sverige efter några säsonger utomlands med spel i Polen och Italien. Den här säsongen inleddes i grekiska topplaget Olympiacos där Kantzy som inhoppare bland annat gjorde åtta matcher i Eurocup.

27-åringen syntes senaste i svenska ligan höstsäsongen 2020 och även då i Södertälje där det blev sex matcher innan flytten till polska Polkowice. Den här gången är hon spelklar för att spela med SBBK redan i lördagens cupfinal mot Luleå Basket.

”Jag är väldigt glad att ha Amanda tillbaka i SBBK! Hon är en bra spelare som ger laget ytterligare kvalitet och en väldigt fin ambassadör för SBBK och Svensk Basket. Imorgon 19:00 på Hovet väntar en batalj mellan två väldigt bra lag, en cupfinal som håller bättre kvalitet än på många, många år! Kul att det är många som kommer till Hovet imorgon! Det kommer bidra med bra stämning som kommer att spridas till spelarna och matchen.”, säger Södertäljes sportchef Ludde Degernäs.

x x x x x

En annan nyhet från Södertälje är att klubben och klubbdirektören Johan Strömvall nått vägs ände.

SBBK skriver på sin hemsida: ”Johan Strömwall lämnar nu posten som klubbdirektör i SBBK efter 4 år . Det är en ömsesidig uppfattning mellan Johan och SBBK att klubben befinner sig i ett läge där det är dags för någon annan att ta vid”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.