Ny prövning för Umeå

Bloggen kan inte låta bli att tycka lite synd om Umeå BSKT vars tunna trupp mellan alla förluster ideligen prövas med diverse skavanker/sjukdomar.

Särskilt utsatt inför stundande bortaspel i Täljehallen är position 1 då en naturlig pointguard saknas sedan Jordan Peltier dragit till Bosnien samtidigt som William Hansson (frågetecken på torsdag) och Melker Lindblom (ej med torsdag) inte är helt kuranta.

Dessutom råder oklarhet om/hur mycket Anton Lindqvist kan spela mot SBBK. Andreas Jönsson är sedan tidigare på skadelistan.

Men om ni frågar Umeås coach Gabo Loaiza ser han framåt.

– Jag sagt till spelarna att vi inte ska leta ursäkter. Varje match under resten av säsongen är lika med en final för oss, vi kommer att fajtas vidare och som ett lagmål har vi satt att fortsatt jaga den sista slutspelsplatsen. Med detta sagt så är det övergripande målet att utveckla de unga spelarna och att varje dag bli bättre som lag.

– Med sargat lag har vi den här säsongen tidigare lyckats vinna i Södertälje. Nyckeln är att inte låta deras rutinerade lag spela bekvämt med uppställning fem mot fem. Vi har klurat på en del nya spel och måste springa allt vi orkar. Vi har en styrka i trepoängsskyttet och en svaghet i returtagningen där det gäller det att alla tar sitt ansvar med att boxa ut ordentligt.

Kommande spel i SBL Herr;
Torsdag 25 januari: Södertälje-Umeå.
Fredag 26 januari: Borås-Uppsala, Nässjö-Köping, Luleå-Norrköping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.