Umeå inte ensam krisklubb

Det är tufft läge för de svenska ligaklubbarna. Umeå BSKT är inte ensam krisklubb.

Senaste nödropet kommer från Köping Stars – som med ett rejält tapp på intäktssidan agerar med en krisplan i stil med Umeås pågående arbete.

– Vi har hållit oss inom utgiftsbudgeten fram till dags dato, men tyvärr ser vi samtidigt ett rejält tapp på intäktssidan, säger Köpings ordförande Peter Seger till klubbens hemsida.

Klubbens prognos för resten av säsongen pekar i slutändan på ett underskott på mer än en halv miljon kronor.

– Mot den bakgrunden, och att vi inte kan riskera klubbens existens, har vi tagit fram en handlingsplan med flertal aktiviteter. Ideella insatser i styrelse, utskotten och av engagerade entusiaster förblir tillsammans med lokalt ekonomiskt stöd och uppbackning grunden för Köping Stars fortsatta framgång, säger Peter Seger. Med gemensamma krafter ska vi ta oss ur den besvärliga situationen

x x x x x

I efterdyningarna till att Södertälje BBK och klubbdirektören Johan Strömwall alldeles nyligen gått skilda vägar uppger klubben att ekonomin var en del i det beslutet.

– Vi gick 800 000 kronor back förra året. Och det har inte återhämtats, säger Helena Lindström, styrelseordförande, till Länstidningen i Södertälje.

Södertälje BBK har också meddelat starten på ett nytt affärsnätverk – AVM Södertälje.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.