Tuff period efter skrällen

Umeå BSKT chockade alla med grymma insatsen mot Jämtland. Om någon trodde att coach Gabo Loaiza och hans mannar kan pusta ut efter skrällen – glöm det.

Nu väntar 5 matchertvå veckor innan ligan tar paus för att landslaget ska EM-kvala i slutet av februari. Och detta Umeå ska klara den tuffa perioden med tunn trupp.

Umeås program innan uppehållet: 2/2 Norrköping (borta), 6/2 Köping (hemma), 9/2 Uppsala (borta), 12/2 Luleå (hemma), 16/2 Borås (borta).

– Just nu har vi bara åtta spelare, men det är killar med ligans största hjärtan, jag är oerhört stolt över dem, säger Umeå-coachen.

– Norrköping borta är förstås en mycket svår uppgift. Vi måste ha energin och spela ihop som ett lag. I försvar blir superviktigt att inte låta alla Dolphins duktiga skyttar stå öppna, vi måste ha fokus på att få dem ha bollen på golvet och fundera en del. I anfall måste vi dela bollen och ha bra balans, men det behövs något extra i form av löpning och skytte, säger Gabo Loaiza.

Umeå plågas av skador och sjukdom. Ur spel är Anton Lindqvist, Melker Lindblom och Andreas Jönsson, sannolikt även Manne Lundmark. Därtill har Nisse Botold problem med en fot, men räkna med att han kommer till spel.

Norrköping å sin sida har att handskas med lyxproblem som att fördela speltiden hyfsat på tio skickliga spelare. Noteras kan att en sådan som 22-årige Hugo Bergström signalerat att han kan till nästa säsong tänka sig att lämna moderklubben för att få en roll där han får spela mer.

Coachen Mikko Ripiinen inför mötet med Umeå;
– Jag har flera gånger nämnt att alla matcher är tuffa matcher. Alla lag i ligan är väl förberedda och tävlar alltid. Man får inget gratis. Vi måste alltid prestera och vi har full respekt för Umeå som spelar med en enorm mängd energi och massor av hjärta. Det gäller att vi gör matchen obekväm för dom och att vi sätter dom i svåra situationer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.