Slutspelstipset

Efter kollapsen i sista perioden som innebar att Köping Stars tog över den sista slutspelsplatsen från Umeå BSKT fortsätter nu grundserien där de båda bottenlagen har nio ”play off”-matcher kvar innan tabellställningen är spikad.

– Mot Köping gjorde ändå laget ett bra jobb och vi spelade väldigt bra i större delen av matchen och alla kämpade på. Vi har sett om det hela på film, Köping gjorde egentligen inget annorlunda men började sätta alla sina skott. Jag får ta på mig förlusten efter att inte ha lyckats sänka pressen och hitta lösningar för laget i det läget, säger Umeås coach Gabo Loaiza.

På fredagskvällen gästar Umeå Fyrishov för möte med tabellsjuan Uppsala.

– Uppsala borta är en viktig match såklart, vi får vara redo på att det kan bli en tuff start då hemmalaget säkert vill pressa oss extra när vi kommer från en tuff förlust. Vi tror oss kunna hitta lösningar och går för att komma igen starkare så att vi kan vinna någon mer match innan landslagsuppehållet, säger Gabo Loaiza.

Bloggen har kikat på återstående spelprogrammet och bjuder på ett slutspelstips vad gäller åttonde platsen som innebär SM-kvartfinal mot Norrköping Dolphins.

Umeå har kvar att spela;
Borta mot Uppsala (9 feb.)
Hemma mot Luleå (12 feb.)
Borta mot Borås (16 feb.)
———————– (ligauppehåll)
Hemma mot Uppsala (5 mars)
Borta mot Jämtland (9 mars)
Borta mot Köping (14 mars)
Hemma mot Södertälje (19 mars)
Borta mot Nässjö (22 mars)
Hemma mot Norrköping (26 mars).

Köping har kvar att spela;
Hemma mot Södertälje (9 feb.)
Hemma mot Norrköping (13 feb.)
Borta mot Luleå (16 feb.)
———————– (ligauppehåll)
Hemma mot Borås (1 mars)
Hemma mot Jämtland (5 mars)
Borta mot Uppsala (10 mars)
Hemma mot Umeå (14 mars)
Borta mot Södertälje (21 mars)
Hemma mot Nässjö (26 mars).

Kommentar: Vi ser direkt att Köping Stars har det riktigt bra förspänt i detta spelprogram då laget har inte mindre än sex hemmamatcher kvar!
Umeå å sin sida har endast fyra hemmamatcher innan grundserien gör bokslut.
Vad gäller inbördes möten återstår ett som ska avgöras i Köpings Bad&Sport. Efter de tre tidigare mötena har Köping övertag med 2 vinster mot Umeås 1. I poängskillnad har Umeå +1. Det betyder med andra ord att Umeå vid vinst nere i Köping kommer att ha inbördes fördel – utifall att lagen hamnar på samma slutpoäng i tabellen.

Tipset: Umeå slutar på sju vinster = 14 poäng.
BSKT har på sistone visat upp ett bättre lagspel och laget håller nivån uppe under längre perioder än tidigare under säsongen. Umeå vinner (enligt Bloggens spåkula) fyra matcher till, mest troligt två gånger mot Uppsala, sista mötet med ett nervöst Köping och hemma mot Södertälje.  Eftersom allt kan hända i basket – så kan Umeå förlora någon av de tippade för att i stället skrälla i någon annan match, varför inte hemma mot BC Luleå…

Tipset: Köping slutar på sju vinster = 14 poäng.
Stars med fyra importer borde egentligen vinna fler matcher, men Bloggens titt i kaffesumpen ger vid handen att det fortsatt kan komma tunga svackor. Gehrkes gäng tippas vinna hemma mot SBBK, borta mot Uppsala och slutligen hemma mot Nässjö.
Skulle detta tips slå in landar Köping som tabellnia på sämre inbördes mot Umeå. Men det vore ingen direkt chock om Stars skulle hugga åttondeplatsen… exempelvis genom att vinna mot Södertälje i näst sista omgången.

Osäkra faktorer: I slutet av grundserien kan konstiga saker hända, alla minns väl fjolåret då ett slitet Södertälje valde att ställa över en bunt spelare för att lite taktiskt komma till slutspelet på önskat sätt med friska krafter. Det är fullt tänkbart att någon klubb inte direkt går all-in i ett läge där tabellplaceringen kan vara stenklar i slutet av grundspelet. I år ser dock tabellen ut att kunna bli en rysare vad gäller hela vägen från plats två ned till plats sex, så vem vet, kanske alla har att spela för – utom möjligen Norrköping i sista omgången.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.