Umeås resa mot uppehållet

I sista omgången innan landslagsuppehållet reser Umeå BSKT till Borås för ännu en i den långa raden av tuffa matcher.

Borås Basket är på jakt efter nionde raka segern och passar på att bjuda sin hemmapublik på ”Basketfesten” med fri entré. Restaurangplatserna i Boråshallen är dessutom fullbokade.

– Vi åker med åtta spelare till en match där vi måste spela som det inte finns någon morgondag. Det är förstås svårt nu när slutspel är långt borta för vår del, men vi får leva i nuet, försöka repa mod och skaffa tillbaka lite självförtroende. Vi jobbar vidare för att utveckla vårt spel, säger Umeås coach Gabo Loaiza.

– Borås är laget som just nu har bäst form av alla ligalag, på senaste tiden har de besegrat Luleå, Jämtland och Norrköping. Borås gör flest trepoängare av alla, så det är en sak vi måste försöka stoppa, samtidigt som det gäller att spela fysiskt mot deras nyckeltrio Watson, Godfrey och Logan. Offensivt vill vi spela med sådan bollrörelse som vi periodvis gjort riktigt bra, det gäller också att vi får ut poäng av många olika spelare.

När det gäller just Borås är det ett lag som tycks passa Umeå riktigt illa, den här säsongens tre tidigare möten har alla slutat med storsegrar för Borås. Och i minne finns även förra vårens SM-semifinal där Borås slog ut Umeå i fyra raka matcher.

Efter några veckor där matcherna duggat tätt kommer ligauppehållet efter Borås-matchen välkommet för Umeå där den tunna truppen fått slita hårt.

– Laget kommer att ta ett litet break under några dagar för att ladda om batterierna. Själv kommer jag då att åka och hälsa på familjen hemma i Spanien, förklarar Gabo Loaiza.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.