Coachbeskedet: ”Jobbet är ledigt”

Han har utgående kontrakt och när säsongen är över lämnar Torbjörn Gehrke jobbet som coach för Köping Stars.

– Jag fyller visserligen 57 år i sommar, och har ägnat de senaste 22 åren att coacha landslaget eller basketlag i högsta ligan. Nu får jag för första gången på alla dessa år mer än en vecka sommarledigt. Men det vore osannolikt att tro att jag gjort mitt sista coachinguppdrag. Blir det något mer så vill jag vara i ett lag med större ekonomisk budget och vara ett topplag, säger Gehrke till Köpings hemsida.

Coachen svarar också på frågan om hans beslut påverkar återstående matcher den här säsongen;
– Absolut ingen alls, snarare tvärtom. Om Köping Stars tar beslut om en fortsättning i SBL är det bara positivt att få ut ”jobbet är ledigt” i rekryteringen av ny coach. För spelarna – ingen har flerårskontrakt – har det heller ingen betydelse. Det är ingen ”issue” för dem utan vi går till jobbet varje dag och gör det vi ska göra.

– Har haft det lite på känn. Torbjörn Gehrke är en fantastisk karismatisk person som verkligen ställt upp för Köping Stars. Brytt sig om klubben och gjort så mycket mer än enbart coacha. Sen har han inte haft den budget som i tidigare klubbar, men det visste Torbjörn om när han kom till klubben, säger Peter Seger, ordförande i Köping om coachens besked.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.