Långa sviten håller

Den långa segersviten håller för Borås Basket. I ligans måndagsmatch satt det dock hårt inne vid besöket i sporthallen i Nässjö – men till slut landade Borås elfte raka.

Siffrorna 72-77 innebär att Borås tog klivet upp på andra plats i tabellen, detta med en match mer spelad än BC Luleå som spelar borta mot Södertälje på tisdagen.

I Nässjö var läget 70 lika med lite drygt två minuter kvar och 72-73 med styvt minuten att spela. Ryan Logan fick i en tvåa och därefter missades chanser åt båda håll innan Jarred Godfrey kunde spika slutresultatet från strafflinjen. En aningen udda statistik är att denne Godfrey satte 15 av sina totalt 23 poäng från just denna linje.

Matchens man var annars Nässjös William Gutenius med 33 poäng inklusive 7 av 10 på treorna.