Umeå i finaltankar

På tisdagskvällen spelar ligajumbon Umeå BSKT (sex poäng bakom Köping) hemma mot tabellsjuan Uppsala (sex poäng före Köping).

Till synes en betydelselös match i slutdelen av grundserien i SBL Herr. Men inte om du frågar Umeås coach och spelare.

– I omklädningsrummet har vi sagt att vi ska försöka ta oss till en situation där chansen till playoff lever ända in i det sista. Vi har sex matcher kvar och i det ingår möte med Köping, nu har vi hemmaplan och hemmapublik mot Uppsala och går all-in för den matchen som vi betraktar som en final, säger Gabo Loaiza.

Senast Umeå spelade match var den 16 februari. Ett långt och välbehövligt uppehåll för ett hårt prövat gäng.

– Vi hade tuffa förluster  innan breaket, det var därför väldigt bra att alla kunde få några dagars ledighet innan vi återsamlades. Nu har vi kunnat ha en tid med riktigt bra träningar och det finns ett stort värde med att få jobba med de här spelarna som fortsatt håller en positiv attityd till att jobba hårt, säger Umeå-coachen.

– När det gäller Uppsala-matchen har vi alla spelare tillgängliga plus att vi har en gameplan som känns bra. Visst har vi en kort rotation, men även de unga killarna som Isak Andersson är redo att ge allt när chansen kommer. Ärligt talat så tror jag mycket på spelarna som kommer att ge sitt allra bästa, vi ska bli svårslagna på hemmagolvet. Om det sedan skulle visa sig att Uppsala är bättre så är det bara att gratulera dem, säger Gabo Loaiza.

Säsongens tidigare möten: Uppsala-Umeå 82-74,  Umeå-Uppsala 86-89, Uppsala-Umeå 93-79.

Notera att: Uppsala har lite annorlunda lag än tidigare, Jeremiah Paige och Isaiah Powell har lämnat, nya in är Sekou Sylla och allra senast Sheriff Drammeh.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.