Familjeval och coachspaning

Grundserien närmar sig sitt slut och det har redan kommit ett par besked vad gäller ligacoacher.

Två profilerade namn har meddelat att de ska lämna sina klubbar – i första hand av familjeskäl.

Adnan Chuk flyttar från Jämtland till Norrköping: ”Jag och familjen känner att vi vill hem till huset utanför Norrköping som vi knappt har hunnit bott i samtidigt som barnen börjar skolan”.

Torbjörn Gehrke flyttar från Köping och ska bosätta sig i Umeå där frun ska börja jobba: ”Jag och min fru har varit särbos i tio år, och nu har hon fått ett nytt jobb som innebär flytt. Vi behöver flytta ihop igen efter allt pendlande. Det sliter på äktenskapet att bara ses tre/fyra dagar i månaden”.

Oddsen är dock ganska höga på att profilerna ska börja coacha Norrköping Dolphins respektive Umeå BSKT

När det gäller Dolphins har Chuck jobbat där tidigare och vunnit SM-guld 2018, klubben har sedan dess bytt till mer offensiv och publikdragande spelstil. Nuvarande guldcoachen Mikko Riipinen har ett år kvar på sitt kontrakt.

När det gäller BSKT så rimmar klubbens profil illa med Gehrkes ambition för att ta nytt coachjobb. Hans egna ord: ”Blir det nå´t mer så vill jag vara i ett lag med större ekonomisk budget och vara ett topplag”.

Umeå BSKT skrev inför den här säsongen ett kontrakt med Gabo Loaiza som ny head coach, det är ett tvåårsavtal där det ska göras en avstämning inför andra året.

Bloggens stalltips är att Loaiza, som gör ett utmärkt jobb sett till förutsättningarna, blir kvar även över 24/25.

Vad säger då Gabo själv?

– Andra året är inget som är garanterat, i första hand beror det på klubben och sedan på min option. Så vi får se hur det blir. Vi har börjat prata om nästa säsong, men det finns saker som behöver fixas innan vi befinner oss på samma sida. Det här året har varit svårt, men jag älskar människorna här i Umeå!

När det gäller de andra två klubbarna i norr, BC Luleå och Jämtland Basket, så tyder tecknen på att Håkan Larsson kommer att fortsätta i Luleå medan Jämtland såklart söker ny head coach.

Bloggens spaning får tas för vad den är, just en spaning – som går ut på att Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis är ett namn för Jämtland. Efter flera år i Köping gör han nu sitt andra år i Uppsala. En coach som får ut mycket av relativt begränsade spelartrupper och har den rutin som ambitiösa klubben i Östersund gärna vill ha.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.