Ligaklubbar går ihop

Det som varit på gång med diskussioner sedan före jul ser nu ut att vara så gott som klart – ligaklubbarna Mark Basket och Sjuhärads Basket går ihop och ska bilda ett gemensamt lag i nästa säsongs SBL Dam. Arbetsnamnet på nya laget är Marbo Sjuhärad.

Lokaltidningarna Borås Tidning, Mark-Posten och Markbladet skriver om den förestående sammanslagningen.

– Roligast är ju att kunna fortsätta erbjuda hela kedjan upp till ligan. Vi landade i det. Alternativet till det här var att stiga ner i division 1 – det har med det rådande ekonomiska läget att göra. Men nu känns det här väldigt bra, säger Christian Henningsson, ordförande i BK Marbo.

– Frågan har kommit flera gånger de senaste åren. Den här gången framfördes budskapet på ett lite annat sätt. Vi har haft diskussioner i klubben, och det har varit en del upprörda känslor. Men vi gör det här för att skapa bättre förutsättningar för dam- och flickbasketen, säger Maria Wiland, ordförande i Sjuhärad.

Borås Tidning skriver att Sjuhärads organisationsnummer ska gälla och att tanken är att matcher och träningarna ska alternera 50/50 i Kinnahallen respektive Boråshallen. Förutom ett gemensamt lag i ligan kommer Marbo Sjuhärad ha ett utvecklingslag i division ett samt samarbete kring lag till JSM och USM.

Mark-Posten rapporterar att Marks coach Fredrik Almqvist inte kommer att vara tränare i nya sammanslagna laget. ”Jag får jobba i bakgrunden, det är bara bra om det kommer andra människor som brinner”.

Under innevarande säsong som är inne i slutfasen av grundserien ligger Mark Basket för dagen på åttonde och sista slutspelsplats med 14 poäng och Sjuhärads Basket är snäppet bakom på nionde plats med 12 poäng.

För att nya Marbo Sjuhärad ska bli ett ligalag säsongen 24/25 krävs ett godkännande av Svenska Basketbollförbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.