Stjärnan levererar cirkusnummer

Under sin tid i Umeå utvecklades tidigare bänkspelaren Gustav Hansson till MVP i ligan. Efter flytten till Luleå fortsätter han att leverera.

På torsdagskvällen spelade BC Luleå hemma mot Nässjö och det var länge jämnt och 52-53 på tavlan en bit in i tredje perioden. Därifrån gjorde Gustav nio poäng under rycket som ledde till ledning +16.

Coach Håkan Larsson öppnade sedan sista perioden med diverse inhoppare och blev tvungen att ta timeout efter 2-11 i baken. Startspelarna in igen och raskt sköt Gustav sju nya poäng, bland dem en trepoängare som var rena cirkusnumret då han i sista sekunden på ett anfall fångade en boll i luften och fortfarande hängande i luften sköt träff från långa distansen…

– En alley-oop-trea. Det måste vara en av de första, jag har inte sett någon göra det förut i alla fall. Men jag var tvungen, för det var ju så lite tid kvar så jag visste att jag inte skulle hinna hoppa efter jag fångade bollen. Så jag hoppade upp och sköt bara iväg den, säger Gustav Hansson till Luleå-tidningarna.

… och matchen den slutade 100-85.

Totalt blev det 28 poäng plus 9 assists från Gustav Hansson.

Viktig vinst och sjätte raka för BC som försöker greja den där andraplatsen i grundserien – som ger hemmaplansfördel i såväl kvartsfinal som semifinal.

BC Luleå – Nässjö 100–85 (25–22, 25–25, 29–16, 21–22).
BC Luleå: Gustav Hansson 28, Jonte Arvidsson 20, Kentwan Smith 19, Ed Polite 9, Charles Matthews 7, Daniel Hansson 7, Tobias Sjöberg 6, Denzel George 4.
Nässjö: William Gutenius 27, Challe Barton  14, Shanquan Hemphill 14, Nyameye Adom 8, Abdou Medjedoub 7, Elias Weibert 5, Cole Long 5, Dartaye Ruffin 5.
Publik: 1 729.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.