Mer basket för avtackad profil

I samband med ligamatchen mellan Umeå BSKT och Södertälje avtackades profilen Luca Romano som varit sportchef i BSKT sedan 2016. En resa som under åren bland annat inneburit att han hittat fyndspelare som Arik Smith.

– Vi har utvecklat och lanserat amerikanska spelare som inte betraktades av de större klubbarna och, det jag är ännu stoltare över, svenska spelare som Nathan Dawit och Gustav Hansson samt utvecklat unga spelare som Anton Lindqvist, Nils Botold och Melker Lindblom, säger Luca Romano, som förra våren fick se Umeå nå hittills största framgången.

– Vi lyckades för första gången nå ligasemifinalerna, genom att slå ut våra älskade kusiner från Luleå.
Allt detta med en budget som var mycket, mycket mindre än nästan alla andra lagen i ligan.

Han har nu lämnat över sportchefsuppdraget  till Jesper Gustavsson – men tro inte att Luca Romano slår av på takten i sin passion för basket.

– Nu är det dags för mig att ägna all min arbetstid och min extra baskettid åt Minerva Basket som växer från dag till dag och som har blivit en verklighet inom svensk basket. Jag kommer återgå till det jag brukade göra på min fritid innan jag tog på mig rollen i Umeå BSKT, och det är som FIBA agent/talangscout och fortsätta lansera unga talanger på den internationella basketscenen som jag gjort tidigare med många, däribland Melwin Pantzar. Det finns fortfarande mycket kvar att göra med basketen i Umeå och Västerbotten och tillsammans kommer vi inte annat än växa.

Bilden: Avtackade Luca Romano tillsammans med Nils Botold.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.