Positivt Umeå-besked

Då har Umeå BSKT fått det positiva beskedet att klubben beviljats elitlicens för spel i svenska basketligan även kommande säsong 2024/2025.

Efter hearing med elitlicensnämnden kring ekonomi och organisation krävdes ett extra årsmöte med nyval till styrelsen – och efter detta kom under helgen klartecknet för Umeå.

– Det känns tokskönt. Vi har jobbat stenhårt för att uppfylla alla krav sedan i höstas. De är nöjda med att vi har klarat av att uppfylla alla krav, Umeås nye sportchef Jesper Gustavsson till VK.

Därmed kan silly season ta fart på allvar. Nye sportchefen ska som nästa steg se till att hitta ny tränare efter Gabo Loaiza som bytt ligaadress till Köping Stars.

När en tränare är klar blir det i följande steg mer skarpt läge gällande spelartruppen.

Kontraktsläget är att centern Will Butler skrev på ett tvåårskontrakt inför 23/24, men det är ingen automatisk förlängning utan en avstämning är nödvändig för att det ska bli fortsättning över 24/25.

Alla övriga spelare sitter på utgående kontrakt – men planen är att egna Umeå-produkter fortsatt ska finnas med i ligalaget och givetvis ligger prio på att förlänga med Nils Botold.

21-årige Botold hade totalt under säsongen 23/24 ett snitt på 26 min/match med 11,5 poäng, 4,2 returer, 0,9 assists och 1,2 steals. Genombrottet i ligan för den U20-landslagsmeriterade forwarden tog riktig fart under andra delen av säsongen då han fick ökat förtroende, de avslutande 18 matcherna hade han ett snitt på 13,8 poäng + 5,0 returer.
Allra hetast var Botold under de tre sista grundserieomgångarna i slutet på mars – då han snittade 21,7 poäng.

x x x x x

När det gäller ligalagen och spelartrupper för kommande säsong ser det ut ungefär som vanligt, i princip har alla spelare i alla klubbar utgående kontrakt. Undantagen, om inte Bloggen minns fel, är att Challe Barton i Nässjö och Marcus Tyus i Norrköping är de som är klara även för 24/25.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.