Klart: Umeå har ny coach

Umeå BSKT har klart med ny headcoach för säsongen 24/25 – in kommer Christer Sjögren.

”Cribba”, som skrivit ettårskontrakt med Umeå BSKT, kommer närmast från Superettan där han coachade ett ungt Tureberg Basket till kvartsfinal. Tidigare har han massor av erfarenhet i olika roller (coach/klubbdirektör/sportchef), i klubbar som Sundsvall Dragons, Solna Vikings, Uppsala Basket och Köping Stars.

– ”Jag ser verkligen fram emot att bygga ett lag som staden Umeå och klubben kan vara stolta över, som bjuder på underhållande basket, positiv energi och spelar med stort hjärta! För egen del känns det både roligt och inspirerande att få chansen att träna Umeå Basket. Jag kommer att ställa höga krav på mig själv, spelarna och på organisationen”, säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande.

– ”Jag är otroligt nöjd med signeringen, han har funnits på radarn för klubben under många år och vi är nu väldigt glada att få knyta honom till oss. Cribba kommer in med en väldigt myndig och professionell attityd som hela klubben kommer ha nytta av. Jag har känt Cribba väldigt länge och har högsta förtroende för att han kommer att göra ett bra jobb med laget!”, säger Umeås sportchef Jesper Gustavsson.

Ny headcoach klar, hur går arbete vidare med bygget inför 24/25?
– Vi jobbar fortsatt för att fylla på staben, i första hand med en svensk assisterande coach. Vi är halvt på gång med fystränare och fysio, även där är svenskar huvudspåret, säger Jesper Gustavsson till Bloggen.

(Senaste säsongerna har det varit spansk tonvikt i BSKT:s ledarstab).

Tankarna kring spelartruppen?
– Prio ett är att fortsatt knyta till oss Nisse Botold. Sedan finns fler unga talanger i Umeå, det ska bli hemvävt och så kikar vi förstås på svenska marknaden, något som såklart blir ännu lättare nu med ”Cribba” som klar headcoach, säger Umeås sportchef.

Hur är utgångsläget med spelarbudget?
– Efter de svenska spelarna pratar vi sedan om att ha ett fullgott lag med fyra importer, men det ska ändå ske med en nykter budget så att vi inte äventyrar ekonomin, säger Jesper Gustavsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.