Silly: Starkt kort återvänder

Luleå Basket har gjort klart med ett starkt kort inför säsongen 24/25.

Det handlar om rutinerade amerikanskan Mehryn Kraker som blev ”Årets forward” då hon spelade med Östersund säsongen 21/22 och som anslöt till Luleå Basket under andra halvan av säsongen 22/23 – vilket ledde till såväl Cup-guld som SM-guld.

– Jag är otroligt glad att kunna presentera en spelare vi känner igen till nästa säsongs lag. Mehryn är en spelare vi och Luleåpubliken har koll på och det är något vi vill prioritera. Jag tror också att det är precis den här speltypen vi behöver för att ge laget både lite spets och flexibilitet. Mehryn passar vårt sätt att spela men är framför allt så mångsidig i sitt spel så hon kommer kunna hjälpa oss på alla tänkbara sätt, säger Luleås sportchef och head coach Robin Sandberg.

Den senaste säsongen spelade Kraker i Australiens förstaliga WNBL där hon för Bendigo Spirit snittade 11,1 poäng, 3,1 returer, 3,7 assist och 1,1 steals. Skyttet höll hon på 59 % på 2-poängarna och 37 % på 3-poängarna. Även under sommaren är det spel i Australien som gäller, då med Ballarat Miners i NBL1 East.

x x x x x

En spelare som däremot inte kommer att fortsätta i Luleå Basket är forwarden Eira Borgh som haft begränsad speltid.

x x x x x

Högsbo Basket lockade till sig Alva Stark som ny head coach för damligalaget – och nu är första spelaren klar för säsongen 24/25. Det handlar om förlängt kontrakt för 23-åriga centern/power forwarden Lovisa Djurström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.