Utblick på studs

Tim Finke hade en minst sagt händelserik säsong och nu är han mästare. Amerikanen spelade först i Sverige med kämpande bottenlaget Umeå BSKT och fortsatte därifrån till Tjecken och topplaget Nymburk.

I går kväll (torsdag) säkrade Nymburk ligatiteln med 4-1 i matcher och Finke kunde fira som mästare.

Oturligt nog fick Finke uppleva triumfen från sidan, efter att ha spelat in sig i laget i slutet av grundserien blev han skadad i kvartsfinalspelet och en bruten näsa stoppade honom från spel i semifinal och final.

x x x x x

Svenske guarden Jordan Peltier lämnade Umeå under pågående säsong och drog till Sloboda Tuzla. Laget tappade dock form mot slutet av säsongen och tog sig inte in bland de fyra främsta till avgörande slutspelet i Bosnien. På sina 14 matcher snittade Peltier 8,6 poäng och 3,4 assists.

x x x x x

Toppligan i Europa är den spanska och där befinner sig svenska landslagsguarden Ludde Håkanson i ett historiskt slutspel med Murcia. Laget har överraskat och är nu bara en match ifrån en drömfinal. På lördag kväll spelar Murcia hemma mot Unicaja och då kan semifinalserien avgöras.

I Murcia finns ytterligare två svenskar – men för store Simon Birgander tog säsongen slut i förtid på grund av fotskada och Wille Falk har en roll med några ströminuter från bänken.

Om Murcia tar sig till final väntar sannolikt Real Madrid.

x x x x x

Olle Lundqvist från Östersund valde tidigt att satsa på internationell karriär, efter diverse skadebekymmer har det lossnat på allvar och nyligen säkrade hans Leyma Coruna avancemang till förstaligan i Spanien.

x x x x x

Bilbao slutade den här säsongen på 13:e plats i Spanien – klubben har i dagarna förlängt med svenske landslagsguarden Melwin Pantzar. Hur det blir med forwarden Denzel Andersson är ännu oklart – han har ett optionsår i kontraktet med Bilbao och vill gärna spela vidare i den spanska ligan.

x x x x x

NBA-meriterade svenske veteranen Jeffery Taylor återfinns numera i Litauen där han spelar för Wolves. Laget är framme i tuff semifinal – men Taylor klev av i tredje semifinalmatchen och deltog ej i fjärde ronden. Läget för Wolves är 2-2 i matcher mot Rytas.

x x x x x

Viktor Gaddefors befinner sig i andraligan i Italien där han lirar nedflyttningskval med San Giobbe Chiusi.

x x x x x

Sveriges herrlandslag har en rejäl utmaning på senhösten när EM-kvalet studsare vidare. Då har blågult dubbelmöte med regerande världsmästaren Tyskland. Den 22 november smäller det hemma på Hovet i Stockholm och den 25 november är det bortaretur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.