Silly: Kvar på hemmaplan

22-årige guarden Marcus Stålberg blir kvar på hemmaplan i Uppsala Basket. förra säsongen blev det 5 min/match i ligan + spel i basketettan.

– Marcus visar fantastisk attityd och bra ledarskapsförmåga och det var ingen tvekan om att han skulle vara en del av laget en säsong till, säger coach Sergi Brugué Garcia.

Marcus Stålberg är en av de spelare som ska vara med på SBL Summer Camp 9-12 juni i Södertälje.

Det har blivit en hel del ändringar i gänget som ska delta i denna nya Camp för spelare i SBL och Superettan. Vid senaste uppdateringen fanns 20 namn klara – bland dem fortsatt Umeå-duon Melker Lindblom och Emanuel Lundmark.

x x x x x

Södertälje BBK plockar in unge talangen Noel Karlsson Rask (född 2008). En Uppsala-kille som senastre säsongen spelade för Blackeberg.

– Noel är en ung talang med en stor egen drivkraft! Han har haft en fin utveckling i Blackeberg under säsongen och kommer hungrig till SBBK och vårt NIU-program för att fortsätta utvecklas, säger SBBK:s sportchef Ludde Degernäs.

x x x x x

Kring de etablerade stora namnen i svenska ligan kan noteras att Pierre Hampton kommer att lämna Jämtland Basket efter fyra år. Stjärnforwarden har bland annat haft samtal med Norrköping Dolphins.

– Vi har varit i dialog. Sedan har jag varit i dialog med flera klubbar, i utlandet också. Så jag försöker höra mig för lite hur klubbarna jobbar och hur de tänker. Jag är intresserad av ett långsiktigt kontrakt för att inte behöva flytta runt hela tiden, säger Hampton till Östersunds-Posten.

x x x x x

Mästarcoachen Mikko Riipinen har fyra raka SM-guld med Norrköping och är i valet och kvalet om han ska gå för ett femte raka guld – eller ta chansen att träna lag utanför Sverige. Enligt Norrköpings Tidningar ska ett beslut kunna komma inom de närmaste dagarna.

x x x x x

Från SBL Dam noteras att Alvik Basket gjort klart med forwarden Amanda Novakovic från Fryshuset och basketettan.

– En av Sveriges största talanger som är redo att ta nästa steg i sin utveckling. Vi har följt Amanda länge, och kan med noggrannhet säga att det här kommer passa som handen i handsken. Amanda kommer med sin mångsidighet, defensiva kvalitet och säkerhet att imponera på många hennes första säsong i SBL, säger Alviks coach Daniel Nilo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.