Umeå-spaning

Bloggen ägnade måndagskvällen åt hallhäng i Umeå för att kolla in stans basketherrar och damer.

Särskilt intressant under Umeå BSKT:s träning var att se Rami Ghanem imponera med boll, fart och spelsinne.

Guarden som tidigare spelat i SBL med Umeå, Fryshuset och Köping, och som avslutade senaste säsongen med Al Khor i Quatar, är på sommarträning med BSKT och skulle förstås vara en fin värvning inför säsongen 24/25.

Hur det landar när sportchef Jesper Gustavsson och coach Christer Sjögren ska formera laget återstår att se.

Bloggen tänker att det skulle kunna vara fiffigt av Umeå att även locka upp lillebror Yousef Abdullah Ghanem – som i dagarna finns med på SBL Summer Camp i Södertälje.

När det gäller Umeås lag för 24/25 räknar Bloggen med att åtminstone fyra Umeå-grabbar tar plats; Melker Lindblom, Manne Lundmark, Isak Andersson och Arvid Strömsten.

Två av dessa spelade denna måndag internmatch under SBL Summer Camp. Melker och Manne fanns i ”Lag Vit” som vann med 66-62 mot ”Lag Grön”.
Pointguarden Melker gick snudd på 34 minuter för vita laget med 8 poäng, 4 assists och 2 returer, samt +10 i plus/minus. Forwarden Manne fick 23 minuter med 4 poäng + 4 returer, även han +10 i plus/minus.

På samma vita sida spelade Fryshusets Yousef Abdullah Ghanem som levererade 10 poäng och 5 returer på sina 20 minuter. Effektivast i vinnarlaget var Jämtlands John Pålsson med 6 av 9 från trepoängsland för 18 poäng + 7 returer. För gröna gänget kan noteras 12 poäng + 8 returer för Huddinges Pedro Hök.

x x x x x

På damsidan håller Umeås representationslag KFUM Umeå till i norra basketettan och (precis som för Umeå BSKT-herrarna) är det under sommaren öppna träningar där även yngre talanger deltar.

På plats även hemvändare som Nora Strömsten – senaste säsongen på college på andra sidan Atlanten. Om hon fortsätter i USA eller spelar i Sverige till hösten är ännu ett oskrivet blad.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.