Silly: Stora klartecken

Det verkar som att Köping Stars siktat på att göra klart större delen av truppen redan innan midsommar. Ny på centerpositionen blir Dwight Wilson III, 203 centimeter och 110 kilo.

Amerikanen kommer närmast från Barcelonaklubben L’Hospitalet i LEB Silver (spanska tredjeligan) där han snittade 10 poäng och närapå 7 returer på 20 min/match.

– Det är inte många lag i SBL som förfogar över en så stor spelare i position 5. Med två ”Big guys” –  ”DJ” Wilson och ”BJ” McLaurin – vet vi att vi kan ta oss in under motståndarkorgarna. Därmed har vi förutsättningar för att bädda för en ”amazing” säsong, säger coach Gabo Loaiza.

x x x x x

Från BC Luleå meddelas att centern Tobias Sjöberg, 205 centimeter, funderat klart över optionen i sitt 1+1-kontrakt och väljer att stanna i norr även säsongen 24/25.

x x x x x

Från Norrköping Dolphins meddelas att den fortsatta Europa-satsningen med kval till Champions League är beslutat och därmed stannar coachen Mikko Riipinen.

”Jag kommer stanna i Dolphins”, säger guldcoachen till Norrköpings Tidningar.

x x x x x

Från AIK Basket meddelas att laget i SBL Dam får behålla sin lagkapten – Ebba Stenman har klart med förlängt kontrakt.

”Hon är en viktig spelare och ledare i laget, hon är första pusselbiten och en otroligt viktig sådan”, säger sportchefen Viktor Bengtsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.