Silly: Tredje jänkaren klar

Coach Gabo Loaiza och Köping Stars har klart med tredje jänkaren för säsongen 24/25. Efter två ”big guys” handlar det nu om en komboguard –  23-årige Tahlik Chavez, senast från universitetet Lousiana Tech Bulldogs.

– Det är en mycket spännande signering. Det är en rookie med stor potential som kan spela på båda guardpositionerna, säger Köpings sportchef Stefan Ståhlmalm.

– Han är definitivt ett hot från trepoängslinjen men han kan också ta hand om bollen och agera spelfördelare, säger Gabo Loaiza.

x x x x x

En spelare som lämnat Köping är klar för ny ligaklubb. Forwarden Kevin Senghore Peterson ska kommande säsong spela för Södertälje BBK.

”Det är fantastiskt kul att få in en till hungrig spelare som ger oss fler möjligheter. Kevin är en spelare som är kapabel att vara en avgörande faktor utan att det alltid syns i poängprotokollet.”, säger SBBK:s nye head coach Adnan Chuk.

x x x x x

Det händer grejer även i SBL Dam. Forwarden Helene Haegerstrand återvänder till Alvik Basket efter collegeåren på  UAlbany i USA.

”Helene kommer bidra mycket med spelförståelse, ledarskap, tuffhet och skytte. Hon kommer hjälpa till på alla plan! En stor förebild för alla unga alvikare. Helene var en prioritet för oss så fort säsongen tog slut och vi är extremt nöjda med att lyckas signera en spelare av hennes kaliber!”, säger Alviks coach Daniel Nilo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.