Silly: Först klar i Umeå BSKT

Umeå BSKT har gjort klart med första namnet in för säsongen 24/25. Det är Umeå-killen Melker Lindblom som skrivit på förlängt kontakt.

– Jag har följt Melker och hans åldersgrupp sedan jag kom till stan 2012 och coachade honom i SBL mina sista år som tränare, så jag sett honom träna hårt och målmedvetet. Fortsätter han ta lika stora steg som han gjort tidigare somrar så räknar vi med att han tar stadiga SBL minuter kommande säsong, säger BSKT:s sportchef Jesper Gustavsson.

Den 21-årige pointguarden fanns nyligen med på SBL Summercamp för unga svenska framtidsnamn. I början av juli har Melker blivit inbjuden till ett träningsläger i Spanien där det bl.a. ingår matcher mot Spanska CBI Elche och Ukrainska U18-landslaget.

– Det känns väldigt kul att få inbjudan till lägret och jag känner mig väldigt motiverad inför den kommande säsongen. Jag ska lägga fokus på att lägga på mig några kilon så att jag kan ge och ta mer i närkamperna mot de äldre guardsen i ligan, säger Melker Lindblom.

Bilden: Melker Lindblom i ett av förra säsongens möten med Challe Barton.
Foto: Peter Hegethorn.

x x x x x

På damsidan är som bekant KFUM Umeå stadens representationslag med spel i norra basketettan. Under sommaren är det samlad träning för spelare från ettantruppen samt yngre spelare från KFUM Ungdom och Minerva IF.

Noterbart är att Frances Rova från Minerva, efter zonläger, blivit uttagen som reserv till DU15-landslaget.
24 spelare kallas till landslagsläger i början av juli.

Bilden: Frances Rova.
Foto: Torbjörn Björnström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.