Silly: USA-guard efter uppehåll

BC Luleå värvar 26-årige USA-guarden De’Monte Buckingham, 193 cm, – som kommer från ett års uppehåll. Han spelade senast med Atomeromu i Ungern säsongen 22/23 och snittade då 12 poäng, 4 returer och 3 assists. Trepoängsskyttet låg på 36%.

– Jag är mer än redo för det här. På grund av personliga skäl var jag tvungen att hoppa över förra året som proffs. När jag fick höra om BC Luleå så visste jag att det var en fantastisk möjlighet för mig, säger De’Monte Buckingham i ett pressmeddelande.

– Han är en Quinton Upshur-typ. Han kan spela på position 2, 3 och 1 så han kommer kunna hjälpa till på många platser. De’Monte är en stark defensiv spelare som kan och ska försvara olika typer av spelare, säger BC Luleås head coach Håkan Larsson.

x x x x x

Den tidigare Umeå-spelaren Nathan Dawit fortsätter i Norrköping Dolphins där han varit med och tagit tre SM-guld. Ett förlängt kontrakt är klart – som gäller för ytterligare två säsonger.

”För mig har det varit självklart. Det har bra varit Dolphins”, säger Nathan Dawit till Norrköpings Tidningar.

– Vi är väldigt glada att få ha Nathan i klubben ytterligare två säsonger. Nathan är en spelare som är väldigt proffsig, med fina spetsegenskaper i sitt poänggörande, mycket rutin och som dessutom är en väldigt omtyckt lagkamrat och som är en stor del i den kultur vi vill ha i och runt laget, säger coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida.

x x x x x

Inte bara Pierre Hampton (klar för Norrköping) lämnar Jämtland Basket, går vidare i karriären gör även Felix Edwardsson.

x x x x x

Tidigt i sina karriärer spelade Bobi Klintman och Pelle Larsson i svenska ligan. Klintman i Borås och Larsson i Luleå. Nu är de heta namn under den pågående NBA-draften – som sent torsdag kväll svensk tid går vidare med andra rundan.

Från första rundan kan noteras att tre spelare från Frankrike valdes bland de sex första namnen, allra första valet var forwarden Zaccharie Risacher, som plockades av Atlanta Hawks.

Tre svenskar har tidigare draftats till NBA. Jonas Jerebko var först (39:e, 2009), följt av Jeffery Taylor (31:a, 2012) och Marcus Eriksson (50:e, 2015).

x x x x x

Vassa skytten Maja Strand är klar för SBL med Högsbo Basket. Hon har tidigare känt på ligamiljön med Visby Ladies – men 22-åringen kommer nu närmast från Onsala Pirates i basketettan där hon haft rejält med speltid och snittade 15 poäng per match med ett 36-procentigt skytte från trepoängsland.

x x x x x

Egna produkten Svea Rolander är klar för fortsättning i Södertälje BBK:s ligatrupp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.