Beskedet: MVP lämnar. Silly. U20-vinster

Under fredagen kom beskedet som inte var bra för Norrköping Dolphins – men samtidigt en bra chans att testa sig utomlands för mästarnas MVP-center.

Adam Ramstedt lämnar Norrköping – enligt uppgifter i Norrköpings Tidningar för spel i Nantes i andraligan i Frankrike.

Uppdatering: senare under dagen presenterade Dolphins mannen som ska ersätta  Ramstedt. Den uppgiften faller på 208 centimeter Shane Hunter. En USA-center direkt från college.

Shane är en duktig spelare som vi ser fram emot att få jobba med och ha i Norrköping Dolphins. Han är en stor spelare som samtidigt är väldigt rörlig och har bra händer. Shane gillar att spela snabbt och han passar fint in i vårt sätt att spela,  säger coach Mikko Riipinen.

x x x x x

Mera silly-nytt denna dag:

Silverklubben Borås Basket förlänger inte kontraktet med veteranen Chris McKnight.

x x x x x

Uppsalas herrlag fylls på men 18-årige talangen Kyle Bynoe. Egna produkten får kommande äsong en fast plats i ligatruppen.

x x x x x

Damerna i Östersund Basket får tillskott av USA-guarden Salma Bates som ska göra sitt första år som proffs efter collegetiden. Sista året på Lousiana Tech snittade 23-åringen 10 poäng med ett 32-procentigt trepoängsskytte.

”Salma är en intressant combo guard som kan spelfördela men framförallt hitta olika sätt att scora poäng, med en vass bössa och grymt attacksteg. Dessutom är hon intensiv och intelligent i försvaret och det var det som fick oss att gå vidare med henne. Hon passar väl för våra unga spelare för att kunna utveckla oss och utmana motståndarna”, säger coach Mady Mahdy i ett pressmeddelande.

x x x x x

Uppdatering: Södertälje BBK fyller på damligatruppen med 190 cm polska vid namn Ola Duda. Hon kommer närmast från spel i baskettvåan med Köping Stars
”En väldigt motiverad tjej som verkligen ville komma till SBBK för att fortsätta utvecklas”, säger sportchefen Ludde Degernäs.

x x x x x

Hedda Håkanson fyller 17 i höst och ska i moderklubben Alvik Basket kombinera spel i basketettan med delaktighet i ligalaget. Dubbellicens i SBL och Basketettan dam har även 19-åriga guarden Linn Rudin.

x x x x x

Fredagens rapport från U20-landslagens äventyr i Europa-Mästerskapen handlar om två segrar.

U20-damerna grejade viktig vinst för att hålla sig kvar i A-divisionen. Det blev en tuff fajt mot Finland där blågult kom igen starkt efter en svag start med 7-19 i första perioden. Slutresultatet skrevs 64-54.

Svensk nyckeltrio var Diana Collins, Edessa Noyan och Tilda Trygger.

De unga blågula damerna får nu jobba vidare om placeringarna 9-12 och möter härnäst Israel på lördagen.

x x x x x

U20-herrarna håller till i B-divisionen och fick en mjukstart då Moldavien stod för motståndet, Sverige kunde fördela speltiden och vann med 114-35.

I gruppspelet väntar fortsättningsvis Kosovo, Ukraina, Armenien, samt Ungern.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.