Silly: Ny importbesättning

Borås Basket kommer att ha helt ny import-besättning kommande säsong.

Väck är Chris McKnight, Ryan Logan, Jarred Godfrey och Ibi Watson.

Efter att USA-guarden Jase Townsend värvats har klubben presenterat en ny stor center i form av Lukas Milner, amerikan listad som 208 centimeter.

Efter college på Boise State har 24-åringen den senaste säsongen spelat med Prievidza i Slovakien där han snittade 12 poäng + 8 returer och under sommaren är han i spel i NBL1-klubben East Perth.

– Lukas kommer med sina 208 cm ge oss storlek och styrka under korgarna. Han ska vara ett ankare defensivt i tresekundersområdet, med förmågan att plocka ner returer, och blocka skott som sina stora styrkor. Han kommer även bidra med att ge oss ett hot mot korgen i anfall, där han kan avsluta med dunkar och använda sin fina touch i pick and roll-situationer, säger coach Henrik Sonko.

x x x x x

En jänkare som lämnar SBL och Norrköping Dolphins för matchning i Slovakien är Karl Gamble – ny klubbadress blir slovakiska mästarlaget Levice.

x x x x x

Svensk talang som går in i Norrköpings ligatrupp är 20-årige Tim Jonsson som ansluter till mästarlaget efter ett år i USA på Cameron University.

 – Vi välkomnar Tim Jonsson varmt till Norrköping Dolphins. Han är en talang som vi gärna vill se växa hos oss. Han är en bra kille med fina möjligheter att utvecklas till en riktigt bra basketspelare, säger coach Mikko Riipinen.

Dolphins 2024/2025: Tim Jonsson, Shane Hunter, Daniel Love, Devonté Green, Keenon Cole, Nathan Dawit, Pierre Hampton, Sebastian Forsling, Tim Schüberg och Marcus Tyus.

x x x x x

Uppdatering:

Bekräftat: Svensk landslagsman klar för coach Boris Balibrea och polska klubben MKS Dabrowa. Den blågula spelaren som presenterades under torsdagen är David Höök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.