Silly: USA-förvärv

Norrköping Dolphins har tappat spelare som Lovisa Hjern och Sofie Ljungcrantz. Det ser därmed ut att bli ett nybygge av ligalaget.

Första nyförvärvet in är USA-guarden Asianae Johnson som närmast hämtas från Prishtina i Kosovo, där hon snittade 20 poäng, 7 returer, 5 assists och närapå 3 steals per match.

– Asianae blir en viktig pusselbit för oss och kommer vara en som får stort ansvar i att ha bollen. Hon är en guard vi följt länge både, på college och sitt första proffsår. Hon är en riktig pointguard med en väldigt kreativ och explosiv spelstil vilket var viktig för oss i vårt sökande av spelare, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

x x x x x

Lea Gnesutta har förlängt med AIK Basket.

– Vi är glada att Lea fortsätter med oss. Hon har verkligen kommit in i gruppen bra och är en fantastisk lagkamrat. Lea hade en dominerande roll i U21-SM förra säsongen och nu är det dags att hon kan få sitt genombrott i ligan. Hon har stor potential att bli en stabil ligaspelare och denna säsong känner jag att hon är redo för det, säger sportchef Viktor Bengtsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.