Silly: Hopp om knät

I mars 2023 råkade Basem Abdulkader ut för en svår knäskada där mer eller mindre allt gick sönder, korsband, menisk, ledband och knäskålssena…

Nu skymtar en comeback någonstans vid horisonten och den 30-årige guarden har skrivit ett kontrakt med Köping Stars, det är något av ett specialavtal som träder i kraft den dagen han börjar göra spelminuter. Målet är någon gång under kommande säsong.

– Basem tillför så mycken erfarenhet, och hans personlighet skapar ett värdefullt lugn. Han möts dessutom av stor respekt av de övriga i gänget, säger Köping Stars Stefan Ståhlmalm.

x x x x x

Åter efter college: Nytt i SBL Dam är att Alvik Basket gjort klart med guarden Alma Elsnitz, 180 cm. 23-åringen från Skuru gick på RIG Luleå innan hon stack till USA för spel med California Golden Bears. Åren på college blev dock skadedrabbade, bland annat med ett trasigt korsband och hon fick totalt ihop inhopp i 26 matcher.

– Tung underskrift! Skönt att knyta oss an Alma. En mångsidig spelare med bra storlek, som kan spela försvar på flera positioner och bidra i anfall. Tillbaka efter många år på college i Kalifornien där hon har spelat på hög nivå, med tålamod och bra blick för spelet är det här en bra fit för oss, säger coach Daniel Nilo.

x x x x x

Importguard: Presenterad och klar är IK Eos nya USA-guard Jordan Cruz, 180 cm. 26-åringen spelade efter college senast 2023 i Women’s Premier Basketball Association i USA. SBL Dam blir hennes första erfarenhet i Europa.

– Jordan är en väldigt tävlingsinriktad scooting guard som kommer att bidra med både ledarskap och erfarenhet. En inspirerande person med stark arbetsetik och som inte tar något i spelet för givet. Jag ser verkligen fram mot att se henne växa och mejsla ut en plats för sig själv i SBL Dam den här säsongen, säger coach Irene “Ira” Otamiri.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.