Silly: Säsong 18. EM: Blågul skräll.

Andreas Person redo för rekordsäsong – med nytt kontrakt för Borås Basket blir 24/25 blir den 33-årige guardens 18:e säsong i svenska basketligan. Något ingen annan klarat av.

Spelet i SBL är fördelat på klubbarna, Luleå, Jämtland, Norrköping, Uppsala och allra mest i Borås.

– Jag visste att jag var i toppen, men hade faktiskt inte en aning om att det blir rekord. Det är såklart kul! Även om jag varit med så länge har jag någon säsong till i tanken, säger Person till klubbens hemsida.

x x x x x

Högsbo Baskets herrar har skaffat ytterligare en ny jänkare – det handlar om komboguarden Isaiah Hill som efter collegespel på Saint Leo har synts i Newfoundland Rogues i Kanada säsongen 2023.

x x x x x

Visby Ladies förlänger med 18-åriga egna produkten Lowa Karlkvist.

– Lowa visade framfötterna under förra säsongen och är en självklar spelare i truppen. Varje gång hon fick chansen på planen så tog hon den. En skytt som skjuter och tar alla skott hon får! Att hon dessutom är fostrad i klubben är roligt och viktigt för klubbens framtid, säger coach Caroline Muzito-Bagenda.

x x x x x

Alvik Basket hämtar ”hem” forwarden Karla Vres. Talangen från Kroatien kom till Sverige som 15-åring och efter tidigt spel i Alvik har hon tillbringat de senaste fem åren på Ohio State.

– Det känns helt rätt att komma hem till Stockholm och Alvik efter att ha varit i USA senaste fem åren. Jag är supertaggad att spela i Åkeshovshallen igen och är redo för en bra säsong, säger Karla Vres.

x x x x x

Sommarens följetong med Europamästerskap för ungdomslandslagen studsar vidare. Igång är nu Sveriges Herrar U18 som bland annat coachas av Gabo Loaiza spelar i A-divisionen som avgörs i Tammerfors och inledde på lördagen med seger 108-91 mot Danmark och på söndagen skräll mot Grekland. Det slutade 91-82 efter att blågult gjort 12-2 på fem minuters övertid.

Svenskar med snygga stats mot grekerna var Samuel Obenjo, RIG Mark (15 poäng + 15 returer), Nathaniel Nzonyansi, Fryshuset (12 poäng, 9 assists, 7 returer, samt Julius Price, St Joseph’s, USA (20 poäng, 5 assists, 4 returer).

HU18-grabbarna avslutar gruppspelet mot Frankrike.

x x x x x

De yngsta landslagsgrupperna spelar inte något EM. Noterbart när det gäller DU15 är att Frances Rova från Minerva i Umeå fortsatt är på reservplats inför sommarens andra läger som ska vara 5-11 augusti.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.