Från Umeå via Texas till Uppsala

Efter division 1-spel med moderklubben KFUM Umeå åkte Nora Strömsten över till Texas, USA, för spel på Frank Philips College. Nu är det klart att den 20-åriga shooting guarden ska spela sin basket i Sverige kommande säsong.

Ny klubbadress blir Uppsala Basket där Nora Strömsten med dubbellicens ska kunna utveckla sig vidare då Uppsala har både ligalag och ettanlag. Vid sidan av basketplanen är det studier vid Uppsala Universitet som gäller.

x x x x x

Vad beträffar Uppsalas lag i SBL Dam råder ännu oklarhet på grund av klubbens ekonomiska bekymmer.

Den första spelare som officiellt gått ut med förlängt kontrakt i Uppsala är Mikaela Ekdahl som via ett facebook-inlägg också vädjar om stöd för Uppsala Basket:
”Jag har valt att skriva på för ännu en säsong och är extremt taggad. Däremot är det en något knackig situation för klubben ekonomiskt, och vi vet just nu inte riktigt hur laget kommer kunna se ut inför nästa säsong.
Förra säsongen tog vi oss till semifinal, vilket var långt över mångas förväntan och vi som lag och förening var väldigt stolta, även om semifinal var precis vår målsättning! Till nästa år var vi alla överens om att vi vill sikta ännu högre.
Skulle vi ha möjligheten att behålla stommen i coachingstab och spelartrupp och addera lite spets och storlek i laget har vi alla möjligheter att slåss om topplatser i ligan för nästa säsong!
När jag kom tillbaka till Sverige för några år sedan så blev jag stolt över att få en plats i laget i Uppsala igen, framförallt på grund av allt grymt jobb klubben gör utanför planen bland annat genom våra projekt ”Gameplan” och ”Open Basketball” genom vilka vi bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för alla kids i Uppsala. Detta vill vi såklart göra samtidigt som vi kan ha en blommande ungdomsförening och behålla kvaliteten i våra elitlag och sociala projekt. För det krävs resurser.
Är du basket- eller idrottsintresserad, eller helt enkelt intresserad av att bli en del av något större? En förening som gör SKILLNAD på riktigt! Hör då gärna höra av dig till mig eller till Sonja: [email protected]

x x x x x

En klubb som denna dag presenterar sitt första nyförvärv är Visby Ladies. In från just Uppsala Basket kommer 21-åriga guarden Alma Larsson.

– Det är ett spännande nyförvärv med meriter från U16- och U20-landslaget. Alma har inte fått sitt genombrott i SBL än, men jag är övertygad om att hon kommer att få det denna säsong. En bra allround-spelare som kommer att vara väldigt nyttig för oss. En bra tillskott till coach Carros trupp, säger Visbys sportchef Anders ”Leo” Pettersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.