Sillynytt, avbräck och OS-slutspel

Nya veckan med svensk silly season öppnar denna måndag förmiddag med att BC Luleå fyllt kvoten och presenterat sin fjärde nya importspelare.

Travis Henson, De’Monte Buckingham, och Brandon Johns Jr får sällskap av 24-årige amerikanen Davonte ”Ticket” Gaines, 201 cm, som hämtas direkt från collegetiden med ett avslutande år på Providence, där han på 33 min/match snittade 8,5 poäng och 4,2 returer.

Namnet ”Ticket” ska ha tillkommit redan i unga år då han på high school levererade massor av dubbel-dubblar, samt ett gäng trippel-dubblar och kvadruppel-dubblar. Om ”Ticket” under sitt första år som proffs blir en biljett-säljare i Luleå återstår att se.

– Big Ticket! Han kommer att kunna spela på position 3, 4 och 2. Han kan försvara på många positioner och är atletisk. Det ska bli jättekul att hjälpa honom under hans första år som Europaproffs med allt vad det innebär. Ticket kommer garanterat att utvecklas både som spelare och människa i vår miljö, säger BC Luleås coach Håkan Larsson.

x x x x x

När det gäller Luleå Baskets framgångsrika lag så är det nu klart att laget drabbas av ett avbräck kommande säsong.  Nyckelspelaren Josefin Vesterberg missar kommande säsong på grund av fotskada.

– Det är med en sorg i hjärtat jag måste meddela att det inte blir något spel för mig kommande säsong och att framtiden är osäker. Skadan som jag trodde ”bara” var en stukning visade sig vara mycket allvarligare. Senan som håller upp hålfoten var helt av och flertalet ligament i området är skadade. Har därav nyligen fått genomgå en ganska omfattande operation som kräver en längre tids rehab. Min ambition är självklart att göra mitt bästa för att ta mig tillbaka till den fysiska form jag var i innan men om det blir till basketplan eller inte måste tiden tillsammans med en noggrann utförd rehab få utvisa, säger Josefin Vesterberg i ett färskt pressmeddelande.

x x x x x

Även Uppsala Basket drabbas av ett avbräck då guarden Gustav Moberg, 24, väljer att inte förlänga sitt kontrakt – utan tar en paus från basketen.
– Först och främst vill jag tacka Uppsala Basket för att jag fick representera klubben denna säsong! Att lägga basketen åt sidan för nu var ett tufft beslut, men jag känner mig trygg i mitt val. Erfarenheter och vänskaper från säsongen kommer jag förhoppningsvis kunna ha med mig resten av livet, säger Gustav Moberg.

x x x x x

Ett bra tillskott till Södertälje BBK är rutinerade Täby-produkten Mattias Herlitz som förra säsongen ligadebuterade i Köping Stars.

– Mattias är en spelare som kan göra lite av varje. Han tillför både rutin och mångsidighet. Vi är glada att Mattias valde SBBK, säger coach Adnan Chuk.

x x x x x

Olympiska Spelen bjuder på ett härligt smörgåsbord av olika idrotter och denna vecka drar basketslutspelet i gång.

Tisdag avgörs herrarnas kvartsfinaler:
Tyskland vs Grekland
Serbien vs Australien
Frankrike vs Kanada
Brasilien vs USA

Onsdag avgörs damernas kvartsfinaler:
Serbien vs Australien
Spanien vs Belgien
Tyskland vs Frankrike
Nigeria vs USA

x x x x x

Europamästerskapet för Herrar U18 vanns av Tyskland som finalslog Serbien med 93-83.
Sverige nådde kvartsfinal, föll där mot Slovenien och landade på åttonde plats i A-divisionen efter avslutande placeringsförluster, 80-89 mot Litauen och 81-84 mot Belgien.

x x x x x

Sveriges Damer U18 spelar EM i B-divisionen och har fått en tuff öppning på gruppspelet med tre raka förluster; 62-71 mot Ukraina, 64-67 mot Rumänien och 46-65 mot Montenegro.
I onsdagens sista gruppmatch väntar Bosnien-Hercegovina.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.