Umeås försäsong och truppbygget

Basketligan 24/25 inleds i början av oktober – innan dess ska lagen spela lite försäsong och Umeå BSKT kan se fram mot dubbelmöten med Jämtland och Köping.

Tvenne träningsmatcher är inplanerade att spelas i Östersund.
Lördag 14/9, kl 17:00 Jämtland-Umeå.
Söndag 15/9, kl 13:00 Jämtland-Umeå.

Därefter väntar ”Play-in” till Svenska Cupen.
Torsdag 19/9 Umeå-Köping.
Lördag 21/9 Köping-Umeå.

Spelplats?
– Vi jobbar för att förlägga båda matcherna till Köping, dela på kostnaderna för cupspelet, och vi då samtidigt passar på att ha teambuilding där nere, förklarar Umeås sportchef Jesper Gustavsson.

Blir det mera träningsspel innan seriestarten?
– Ja, eventuellt ska vi upp till Luleå eller Kiruna. BC Luleå håller på att sy ihop nån sorts försäsongsturnering där det kan bli utlokaliserade matcher. Det är väl inte riktigt klart vilka lag det blir, men för vår del spelar vi gärna en sådan helg innan ligan.

Uppdatering: Från Norrbotten meddelas att träningsmatchandet ska bli i Kiruna 6-8 september. BC Luleå, Umeå BSKT, Tromsö och eventuellt Jämtland ska delta,

Truppbygget – ni har nyligen presenterat två intressanta stora amerikaner, hur ser planen ut för att komplettera truppen ytterligare?

– Just nu håller vi på att boka flygbiljetter för att få hit Nick Davis och Alonzo Gaffney. På importsidan letar vi efter att hitta två jänkare till, deklarerar Umeå sportchef.

Erfarna svenska spelare på gång in?
– Vi kollar såklart på bra svenskar, men inget är klart. Rami Ghanem kommer tillbaka upp för att träna med oss och nu ser det ut som att William Hansson och Alexander Yemane ska plugga i Umeå så de ska också vara med och träna. Både de och coach Cribba Sjögren vill känna på varann om roller och sånt, förutsättningarna är ju annorlunda jämfört med förra säsongen, förklarar Jesper Gustavsson.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.