Silly: Tar elfte platsen

Bakom de stora namnen har regerande mästarlaget Norrköping Dolphins utrymme för två-tre yngre spelare på utbildningsplatser. Elfte platsen i ligatruppen tar Joakim Dumon, kille från Alvik Basket som som nu går på riksbasketgymnasiet i Norrköping.

– Joakim är en talangfull och intressant spelare med en mycket bra inställning till sin egen utveckling. Vi hoppas kunna hjälpa Joakim ta ytterligare steg i sin utveckling genom att få vara i en miljö med äldre spelare som har erfarenhet och som kan hjälpa honom, säger coach Mikko Riipinen.

x x x x x

19-årige Mio Hjalmarsson är klar för en ny säsong med Nässjö Basket.

– Att Mio är en talang råder inga tvivel om. Under min första säsong såg jag redan från start vilken potential han besitter. Jag är helt övertygad om att han kommer ta flera steg under kommande säsong. Att se den beslutsamhet som han har visat under sommarträningen signalerar de höga ambitioner som Mio har, säger coach Vicente Beleña.

x x x x x

AIK Basket förlänger med Louise Ovner som har lång erfarenhet i AIK Basket samt rutin från SBL, college och 3×3-landslag.

– Det är kul att signa en till säsong med AIK och fortsätta resan i SBL. Det ska bli roligt att ta lärdomarna från förra säsongen och utvecklas vidare med laget, säger Louise Ovner.

x x x x x

Visby Ladies värvar 24-årige forwarden Frida Berndtsson från Blackeberg där hon haft en stor roll i basketettan.

– Det kommer bli väldigt intressant att se vad Frida går för i SBL och hur hon kan fortsätta växa som spelare. Hon är en tuff spelare är känd för sitt hårda försvar. Hon kan spela försvar på flera positioner och göra det jobbigt för anfallet, säger coach Caroline Muzito-Bagenda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.