Silly: Tre klara importbesked

Denna fredag finns tre klara importbesked för SBL Dam.

Sammanslagna Mark Borås Basket har lyckats behålla tyska forward/centern Merit Brennecke som förra säsongen spelade för Sjuhärds och snittade då 12,3 poäng och 8,4 returer.

– Merit är en riktigt talangfull spelare. Hon kan spela både inside och outside vilket gör henne till en intressant och användbar spelare. Hon är en smart person som man kan prata om allt möjligt med, säger coach Dragana Svitlica.

x x x x x

Södertälje BBK värvar amerikanska guarden Madison Griggs från University of Memphis där hon sista året snittade 17 poäng, 3 returer och 2 assists. Hon sköt då 36,5 procent från trepoängsland.

– En talangfull spelare som kan prestera bra spel från olika positioner, hon skapa skapa både med och utan boll och har skyttet som en specialitet. Jag är säker på att hon ska passa in i vårt system som en nyckelspelare den kommande säsongen, hon kan också vara en förebild för våra ungdomsspelare genom sitt sätt att med hunger hela tiden vilja utveckla sitt spel och lägga all de extratimmar som krävs för att uppnå det, säger coach Gerard Cunilleras.

Noterbart är även att SBBK fått tillbaka guarden Gloria Bwende, som senast spelat med Eskilstuna i basketettan.

Uppdatering:
Visby Ladies har gjort klart med Gintarė Buškevičiūtė från Litauen. Ett välbekant namn då den 19-åriga guarden under del av sin uppväxt bott i Sverige och spelat för Lundby Basket, KFUM Göteborg, Kullavik och Högsbo Basket. De senaste åren har hon representerat Vilniaus Kibirkštis-VKM och även spelat U20-EM för Litauen.

– Gintare kommer bidra med skytte utifrån och spetsa till vårt spela utifrån. Med rutin från
ungdomslag och seniorverksamhet så är hon med och höjer nivån, säger Visbys coach Caroline Muzito-Bagenda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.