Silly: Kontroversiell väg

Uppsala Basket har värvat en 188 cm lång center som tagit en kontroversiell väg. Efter collegetiden i USA valde brittiskan Irekpitan Ozzy-Momodu förra säsongen att spela med Neytyanik Omsk i Ryssland.

För 25-åringen, som fanns med i Storbritanniens bruttotrupp inför EM-kvalet, blev det dock bara inhopp i fem matcher i den ryska ligan, hon noterades för 4 poäng + 4 returer på 13 min/match.

På frågan: ”Hur gick tankarna kring att flytta till Ryssland i och med invasionen av Ukraina?” svarar Irekpitan Ozzy-Momodu till Upsala Nya Tidning: ”Min rådgivare föreslog att det skulle vara en bra möjlighet. Även om det inte fungerade fullt ut så är jag tacksam för erfarenheten.  Jag lärde mig mycket under mitt första år som proffs”.

– Vi är superglada att vi har signat Irekpitan. En center som kommer att ge oss ett djup i vårt spel och vara ett hot både offensivt och defensivt i färgen, vilket är något som vi har saknat de senaste säsongerna, säger Uppsala-coachen Chioma Nnamaka på klubbens hemsida.

x x x x x

Forwarden Linn Larsson (Sjuhärad) och centern Ester Sjöstrand (Mark) är inte längre konkurrenter – utan klara som lagkamrater i sammanslagna Mark Borås Basket.

– Mina förväntningar är att vi ska bygga ett starkt lag som aldrig viker ned sig. Vi är ett härligt gäng med tävlingsinriktade individer och jag vet att det kommer bli ett roligt år med både skratt, ambition och mod, säger Linn Larsson.

x x x x x

Svenska Cupen för damerna inleds med en kvalrunda;
Lördag 21/9
Visby-Alvik
Malbas-Eos
AIK-Östersund
Söndag 22/9
Högsbo-Mark Borås

Direktkvalificerade för kvartsfinalspel (25-27 okt);
Södertälje
Luleå
Norrköping
Uppsala

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.