Silly: Tillbaka för full säsong

Hösten 2021 vann Umeå en träningsmatch mot Luleå – men förlusten blev stor då landslagsspelaren Cajsa Uhrström åkte på en tuff knäskada. Det tog över två år innan skarpskytten var tillbaka i match. På Instagram skrev hon själv förra vintern: ”856 dagar, 3 operationer och en jävla massa rehab sen sist men nu kan jag äntligen säga att de e gameday”.

Comebacken skedde i Sjuhärads Basket och nu följer 25-åriga guarden med till sammanslagna BK Mark Borås för en full säsong.

– Det är kul och spännande med en sammanslagning inför den här säsongen. Jag kom tillbaka från en långtidsskada i mitten av förra säsongen och för min egen del känns det otroligt skönt att kunna vara med från början! Jag ser fram emot att se vad vi som lag kan åstadkomma. Min starkaste egenskap är mitt 3-poängsskytte! Jag tror dessutom att jag kan bidra med mycket erfarenhet efter många säsonger i ligan, säger Cajsa Uhrström.

Uppdatering: Klar för spel med Mark Borås är även den 23-åriga centern Lisa Dahl som säger;”Jag hoppas att säsongen kommer bli bra och rolig. Vi tar med oss styrkor från två klubbar och det kan bara bli dubbelt så bra!”

x x x x x

Nässjö Basket fyller på truppen med 20-årige (grattis – fördelsedag just i dag den 3 september) guarden Dante Myrthil från RIG Mark där han förra säsongen spelade i Superettan.

– Dante är en ung kille med mycket talang som är från AIK, men har gått på RIG i fyra år. Han är en atletisk och snabb spelare med ett bra skott. Vi tror att han kommer lära sig mycket under säsongen nu när han ska tävla varje dag mot vuxna elitspelare, skriver Nässjö Basket i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.