Silly: Nytt jobb och basket igen

Ellen Hahne från Stockholm gick på RIG Luleå och därefter blev det fina collegeår på University at Albany. Vid sidan av basketen har hon satsat på utbildningen med inriktning på internationella affärer.

Nu har 25-åringen tagit examen och fått nytt jobb som Departementssekreterare på Regeringskansliet, Utrikesdepartementet.  Samtidigt är det klart med att snöra på sig skorna för nya insatser på basketplanen – kommande säsong blir det ligaspel med AIK Basket för guarden.

– Det känns riktigt kul att vara tillbaka på basketplanen och att få chansen att spela för AIK Basket! För mig som växt upp i Råsunda känns det extra speciellt att få vara en del av klubben. Ser verkligen fram emot den här säsongen och att få spela med ett sånt härligt gäng, säger Hahne i ett uttalande på klubbens facebooksida.

x x x x x

Lyfts upp i Uppsala: Guarden Bayan Salih, egen produkt som var med och tog SM-silver med Uppsala Baskets DU17-lag får plats i klubbens ligatrupp och kommer även att ha dubbellicens för spel i basketettan.

x x x x x

En väntat besked är att centern Sofia Pelander fortsätter i Norrköping Dolphins. Finländskan har gjort avstickare med spel i A3 Umeå, tyska Herner TC och tjeckiska KP Brno – men nu är det dags för totalt sjunde säsongen i Norrköping.

– Jag är otroligt glad att Sofia vill fortsätta hos oss ytterligare en säsong. Hennes energi på och utanför planen går inte att ersätta och hon blir, som tidigare år, väldigt viktig för oss av många anledningar. Sofia påverkar matcherna så otroligt mycket med sitt fysiska spel runt korgarna, i ”pick n roll” och returtagning. Det är en grund i vårt spel som nu är satt och kommer hjälpa oss att snabbare komma i fas med så många nya spelare, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.